donderdag 6 september 2012

Informatie gevraagd.

Mijn trouwe naaimachine is ondertussen meer dan dertig jaar oud.
Heeft heel veel kledingstukken onder zich voorbij zien gaan. Toen de kinderen klein waren maakte ik de meeste van hun kleren.
Het was leuk, het leverde flink wat op en het was handig want de lengtematen waren nog niet algemeen te koop.
Onze kinderen waren/ zijn lang en hadden een smalle heupwijdte, dus broeken in hun maat waren bijna altijd te kort. En de originaliteit was ook heel leuk natuurlijk.

Al met al heeft mijn machine z'n geld vele malen opgebracht.

Het kleding maken doe ik af en toe nog voor mezelf.


Maar er zijn nu ook andere dingen waarvoor ik mijn naaimachine wil gebruiken.
Quilten, een beetje borduren, kleding wat professioneler afwerken ..............

Dus op zoek naar een nieuwe machine.
En daarom vraag ik jullie hulp. Willen jullie me eens wat informatie geven over de machines die jullie gebruiken. Merken, mogelijkheden en een prijsindicatie.
En of hij bevalt natuurlijk.


Je zou me een aardig stukje op weg helpen in mijn zoektocht.
Alvast super bedankt!
Fijne dag, groetjes, 

          Thea, Ivoorwit.blogspot.com



10 opmerkingen:

  1. Hallo Thea,
    wat ik je aan kan raden is, ga na een winkel, vraag of je daar verschillende machines mag proberen in jouw prijsklasse. Misschien hebben ze ook wel goede 2e handse. Zelf ben ik helemaal blij met mijn Janome 11.000, daar kan ik heel goed mee overweg en hij vreet alle garen,dun of dik,maakt niet uit. Ik heb er in de winkel 3 uitgeprobeerd en voor mij kwam deze er als fijnste uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thea heeft gelijk, zeg waar je de machine voor wilt gebruiken en hoeveel hij mag kosten en dan uitproberen! Ik heb dus ook een Janome 11.000 en dat is een fantastische maar ook dure machine en verder heb ik een simpeler Singer, waar ik dus ook aardig wat kleding mee heb gemaakt en ook quilts heb genaaid, dus meis je portemonnee geeft de doorslag! Groetjes en succes met je zoektocht,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou je graag willen helpen, maar helaas heb ik twee linkerhanden wat handwerken aan gaat (sorry...)

    Fijn weekend

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas Thea, ik kanje niet helpen. heb zelf alleen maar een eenvoudige machine voor kleine klusjes.
    Wat je volgens mij moet doen is eerst je eisen opschrijven wat je met de machine wilt doen. Want er is zoveel verschil en mogelijkheden.
    Succes!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Thea, ik heb een naaimachine maar doet er niet zo veel meer op alleen kleine klusjes .Paar jaar geleden heb ik op naailes gezeten en heb daar een hoop geleerd ben het nu allemaal bijna weer kwijt haha .Maar mijn naaimachine is een brother en ooit gekocht via wehkamp lekker makkelijk met goeie beschrijving erbij !Succes met het kiezen van je nieuwe naaimachine !
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Thea, wat naaimachine betreft kan ik je niet echt helpen. Maar heb zelf een Pfaaf quilt expression 2.0. Maar ik heb wel een vraagje: is mijn slinger in de zomervakantie nog aangekomen?

    Groetjes, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor je reaktie, leuk!
    Ik heb een Pfaff Expression 2.0. Sinds 3,5 jaar en nog nooit wat mee gehad. Hij naait als een zonnetje. En ik maak ook vrij veel,zoals je weet.
    Ik heb nog een Husqvarna staan van ruim 20 jaar, ook een supermachine, maar ik wilde "meer".
    Nu gebruikt dochterlief hem voor haar freubeldingetjes.
    Ik weet je budget niet, maar zou wel gaan voor de beter merken, Pfaff, Husqvarna of Bernina.
    Informeer bij je dealer, dan kun je ze uitproberen. Let vooral ook op knoopsgaten, die vind ik heel belangrijk.

    Succes ermee, ben benieuwd,
    Gr, Klazina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beetje laat maar misschien toch nog op tijd.
    Ik heb al jaren een Bernina... ik heb indertijd het zelfde gedaan als jij... rond gevraagd.
    En mijn vriendin, die zo ontzettend veel naaiervaring had, had een Bernina. Ik had een singer en was daar niet tevreden over.
    Uiteindelijk heb ik een eenvoudige Bernina gekocht. Met een aantal siersteken.
    Ik ben er nog elke dag blij mee.
    Deze machine is duur maar goed.
    Wat wil je er mee doen, dat is de vraag.
    Tegenwoordig zit er veel electronica in een machine... dat kan makkelijker stuk volgens mij. Ik heb een mechanische machine.
    Verder is het handig dat je er ook dikke stoffen mee kunt naaien... bijv. denim stof.
    Niet altijd nodig maar wel handig als het kan.
    Veel succes en een fijn weekeind.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik naai veel poppen-en kinderkleding en heb een veel te uitgebreide Janome (vroegere leeuwenstein) Memorycraft 4900 QC (met quiltstang e.d.), nu 7 jaar oud. Prijzig, maar hij kan heel veel aan.
    Ik heb wel gemerkt dat hij het fijnste naait met Gutermann garen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Thea, lastige vraag ;-) Wat de een een fijne machine vindt, kan de ander wel helemaal niet prettig vinden. Ik ben Brother-fan. Ik heb 11 jaar geleden een Brother lockmachine gekocht en die loopt nog steeds als een zonnetje. 5 jaar geleden heb ik een nieuwe naaimachine aangeschaft, ook een Brother. Kan het niet heel goed zien of het exact dezelfde type is als op je foto, maar het is de Innovis 50 (ongeveer 300 euro voor betaald met inruil) Leuke uitgebreide machine, met veel snufjes (daar hou ik van), automatische draaddoorhaler, automatisch aan-en afhechten, veel steken, prachtig automatisch knoopsgat etc. Ik kan lezen en schrijven met deze machine en heb er in de jaren heel veel op genaaid. Maar.......er is een maar. Als ik genoeg ruimte in mijn budget had, dan zou ik graag een nog sterkere machine aanschaffen. Een mooie Pfaff met dubbeltransport of een Bernina b.v Gritzner spreekt me ook erg aan. Ik red me er mee, kan er ook wel dikke winterjassen voor de kinderen meemaken, maar dan begint ie toch wat tegen te sputteren met veel lagen over elkaar. Maar goed, er moet altijd wat te wensen blijven nietwaar en misschien vraag ik op dat moment wel gewoon teveel van de machine ;-) Ik zou de Innovis nooit wegdoen, zou 'm voor m'n dochter van 8 bewaren, omdat deze machine ook ingesteld kan worden op een lage snelheid. Borduurmachine is ook van Brother, de 700II. Prima machine......M.a.w. ik ben blij met wat ik heb, zou ik nu wat aan moeten schaffen en ik zou het geld ervoor hebben dan zou ik toch eerder voor een hele krachtige naaimachine gaan dan een met heel veel leuke snufjes. Vooral omdat je het ook over quilten hebt is een machine met dubbeltransport dan niet handig? De C1100 pro van Smarter by Pfaff is ook prachtig. Succes met kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen