woensdag 29 juni 2016

Ergernis(alleen van mij?)

In veel gemeenten is vanwege bezuinigingen de beplanting in de plantsoentjes en groenstroken vervangen door gras. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het op sommige plekken een verbetering is. Deze wegen ogen  ruimer en het gras wordt geregeld gemaaid dus ziet het er wel netjes uit. Op andere plekken nodigt deze bezuiniging uit om een extra uitlaatplaats voor honden te worden. Bah ...... (Soms wordt het gelukkig netjes opgeruimd maar het is niet prettig, zeker niet als het blijft liggen)
En een andere ergernis die ontstaat is, dat er mensen zijn die deze groenstroken als parkeerplaats zien. Met als gevolg kale plekken, sporen die bij regen vollopen met water en blubberige plekken laten zien.

 Nou heeft niet iedereen voldoende of zelfs geen parkeerplek voor z'n deur of op de oprit maar dat je opeens geen twintig meter verderop je auto kan parkeren zoals je voor die tijd deed snap ik echt niet.


 

In onze gemeente zijn ook stroken die door een buurt of een groepje buren zijn geadopteerd en worden onderhouden om te voorkomen dat er naast hun tuin een grasstrook zou ontstaan met al die nare of vieze gevolgen. Gelukkig gaat dat onderhoud over het algemeen heel goed en ziet het keurig uit.3 opmerkingen:

 1. Nee, het is niet alleen jou ergenis hier de zelfde vervelende ergenissen.
  Hier wordt het strookje gras voor de deur ook steeds kapot gereden met hele vervelende modder plassen voor de deur, en geen parkeerplek voor ons eigen bezoek maar altijd auto's van anderen voor de deur.
  En een man die er altijd over loopt te mopperen........
  Ik weet niet wat het ergste is.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja leuk, die geadopteerde stukjes groen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, best lastig als er te weinig parkeerplekken zijn....
  Maar die stukjes groen moeten wel bijgehouden worden. Bij ons zie je dat bedrijven ze kunnen 'adopteren' en dan mag je genieten van de reclamebordjes ... Tot nu tot onderhouden ze het ook wel netjes moet ik zeggen.
  Ik snap je ergernis wel ...

  BeantwoordenVerwijderen