woensdag 8 februari 2012

Breien

Ik kocht een bolletje wol bij W ibra, op verschillende blogs had ik hierover gelezen. Met pen 10, eigenlijk te dun voor Samara, begon ik eraan Een kussenovertrek moet het worden. Alleen de boverkant hoor, anders wordt het wel heel erg dik.  De achterkant wordt van een gewone stof gemaakt.
Geen idee hoeveel ik nodig had, dus eerst één bol gekocht. Die heb ik vanavond opgebreid en ik ben nu op 1/3 van de lengte.  En een zere hand dat ik heb......  maar het wordt mooi!
Het is blijkbaar toch net een andere techniek met die dikke pennen.
Dus morgen 2 bolletjes erbij halen. Dan kan het een stoer kussen worden.


foto:internet

Ook nu weer een aantal volgers erbij.   Mirjam, Yolanda van Kom achterom, Rita Bandita van 5 minuten voor Mam , welkom allemaal.
Voor nu, groetjes van Thea.

4 opmerkingen:

 1. Ook ik ben aan een stoer kussen bezig en had hetzelfde idee als jij , voorkant gebreid, achterkant van stof! Maar het zijn lapjes die ik al jaren had liggen en die ik nu door de gedwongen rust eindelijk eens aan elkaar heb gezet!
  Ik laat het binnekort zien op mijn blog hoor, ben beneiuwd naar dat van jou!
  Liefs, Sonja enne....veel breiplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de foto op je blog komt niet door.. wat is er mis gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Nou succes met het breien, maar je moet natuurlijk wel genoeg wol hebben! Ik was pas ook aan het breien en de wol was op, echt op... niet meer te krijgen... zak van de rommelmarkt... hoe ik dat opgelost heb kun je op mijn blog zien.
  Die dekentjes die wij met de dames van de vr ver aan het breien zijn sturen we op naar de mensen in nood en kou.... volgende winter b.l.e.w. we zijn ook mutsen en sjaals aan het breien voor dit doel.....
  Groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh breien haha,nou dat sla ik maar over,ben benieuwd naar je werkje,mooi plaatje,is Vera de muis toch,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen